Ο Αντόνια… κι ο κάθε Αντόνια

Πολλά και διάφορα ακούσαμε αυτές τις μέρες.  Κι αφορμή ήταν η φημολογούμενη μετακίνηση του Τζαρσινιο Αντόνια από ομάδα της πρωτεύουσας στην ΑΕΛΑΡΑ μας.  Ο κάθε ένας από εμάς έχει το απόλυτο δικαίωμα να ξεδιπλώσει δημόσια το προπονητικό του δαιμόνιο και να εκφράσει τη προσωπική του άποψη για οτιδήποτε αφορά την ομάδα μας.  Η συγκεκριμένη μεταγραφή, η οποία ήταν καθαρά προσωπική επιλογή του Ντούσαν Κέρκεζ, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως απο τους οπαδούς της ομάδας μας.  Όλοι έχουμε τα δίκια μας φίλοι Λέοντες!  Ο καθένας απο εμάς, ζητούμε το καλύτερο για την ομάδα μας.  Άλλοι γίνονται υπερβολικοί και υστερικοί.  Άλλοι κάπως πιο ψύχραιμοι.  Άλλωστε ΑΕΛΙΣΤΕΣ είμαστε κι ότι θέλουμε κάνουμε… και πάντα αυτό θα κάνουμε!

Η Α.Ε.Λ., η φετινή, ίσως να αποτελεί κάποιο ισχυρό παράδειγμα ώς προς τη κατάρριψη των «νόμων της φυσικής».  Κι αυτό έχει να κάνει και με τη συγκεκριμένη μεταγραφή.   Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για κάποιο σκοπό.  Με κάποιο στόχο.  Ίσως και κανείς να μή γνωρίζει ούτε το σκοπό, ούτε το στόχο της.  Χουράδο, Καστανιάγα, Μακρής, Πρόσεκ, Νίλς Τεσέιρα…  Μήπως κάποιος από εμάς γνώριζε κάτι για τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές μας όταν αυτοί ανακοινώνονταν από την ομάδα;;  Πιστεύω κανείς!  Αυτή η Α.Ε.Λ., πλέον, στο σημείο που βρισκόμαστε χρειάζεται εμπιστοσύνη.  Όταν εμείς οι ίδιοι την υποτιμούμε τότε τι περιμένουμε;  Ναι… όταν η ομάδα μας κοντράρεται στα ίσα με μπάτζετ πολύ μεγαλύτερα από το δικό της και 6-7 αγωνιστικές πρίν το τέλος της κανονικής περιόδου βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, τότε όλοι μας επιβάλλεται να την στηρίξουμε και να την εμπιστευτούμε.  Και τους παίκτες και το προπονητικό της επιτελείο και τη Διοίκηση!  Και όσο αφορά τον Αντόνια και το κάθε Αντόνια που θα φορέσει τη φανέλα της Α Ε.Λ. ας κρατάμε μια πισινή κι ας περιμένουμε να καθρεφτιστεί η αγωνιστική του ποιότητα και η αξία του εντός γηπέδου και εν ώρα αγώνα.  Παραδείγματα του παρελθόντος υπάρχουν πάμπολλα!!  Μπουχτίσαμε από γνωστά ονόματα τα οποία στο τέλος αποδεικνύονται παλτά!

Η ομάδα ούτε μάτια βγάζει, ούτε παίζει ΤΗ ΜΠΆΛΑ!  Βρίσκεται όμως εκεί ψηλά με το σπαθί της.  Εκεί ψηλά όπου θέλουμε να την βλέπουμε όλοι μας.  Κι εγώ κι εσύ κι αυτή κι αυτά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ