ΝΑΙ στην κριτική…ΟΧΙ στην μιζέρια

Ήταν αναπόφευκτο πως η ΑΕΛ, σε κάποιο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος θα έχανε μια μάχη, έναν αγώνα. Αυτό άλλωστε είναι και στην φύση του αθλήματος. Η ομάδα μας έχασε από τον Απόλλωνα, μια ομολογουμένως συγκροτημένη ομάδα και με βάθος, με ένα μεγάλο σκορ, δίχως να καταφέρει στο συγκεκριμένο αγώνα να επιδείξει τις αγωνιστικές της αρετές, και χωρίς να πιάσει τα απαιτούμενα στάνταρ απόδοσης σε ένα σημαντικό ντέρμπι. Λίγο η άσχημη εμφάνιση και το μεγάλο σκορ, λίγο οι αισιόδοξες προσδοκίες των πολλών ότι η φετινή ΑΕΛ πάει για πρωτάθλημα, οδηγούν κάποιους (ευτυχώς λίγους) ΑΕΛίστες να στραφούν στις γνώριμες κατά τα κυπριακά δεδομένα συμπεριφορές. Μια κριτική στην οποία υπερισχύει περισσότερο ο μηδενισμός παρά η ψύχραιμη ανάλυση, κάνουν την εμφάνιση τους στα διαφορά Social media.

Με αποτέλεσμα το όλο θέμα να διογκώνεται και να παίρνει άλλες διαστάσεις. Βέβαια η καλοπροαίρετη κριτική είναι (και πρέπει να είναι) και απαραίτητη και ευπρόσδεκτη, και δεν βλάπτει κανέναν. Αντιθέτως όταν γίνεται με επιχειρήματα και θέσεις, είναι άκρως βοηθητική και σπρώχνει την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές στο να γίνουν καλύτεροι την επόμενη αγωνιστική. Άλλο όμως κριτική κι άλλο να μηδενίζεις τα πάντα, απλά και μόνο γιατί έχασες ένα παιγνίδι, μετά από τόσους αγώνες που διατηρούσες το αήττητο.Το να παραγνωρίζεται όλη αυτή η προσπάθεια που άρχισε από το καλοκαίρι, να διαγράφεται και να μηδενίζεται η αγωνιστική αξία της ομάδας, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο. Ξεχάσαμε γρήγορα φαίνεται ότι η ΑΕΛ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ξεχάσαμε γρήγορα ότι η ΑΕΛ έχει μόνον 2 εκ. ευρώ προϋπολογισμό (payroll), όταν οι 3-4 άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν έχουν πολλαπλάσιο προυπολογισμό , άρα και ευχέρεια απόκτησης ποδοσφαιριστών με πολλές περγαμηνές .

Θα συμφωνήσουμε βέβαια όλοι πως η ΑΕΛ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στον αγώνα της με τον Απόλλωνα, όμως από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Άλλωστε είναι στην ίδια μας την ανθρώπινη φύση να προχωράμε μπροστά στην ζωή, ξεπερνώντας τα εμπόδια και βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον. Μακρυά από…οδυρμούς και μιζέριες.

Αυτή η ΑΕΛ έχει πολλά να δώσει στον κόσμο της, έχει πολλά ακόμα να δείξει και η στήριξη στις δύσκολες αυτές στιγμές, πρέπει να είναι το όπλο μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ