Σύλληψη μουσικού του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει σύλληψη μιας κοπέλας μουσικού του δρόμου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής

Όπως καταγγέλλει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η σύλληψη έγινε για «επαιτεία». Ο ίδιος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το περιστατικό και «δίωξη. εναντίον του πολιτισμού, ενώ υπογραμμίζει πως δεν υπήρξε ενημέρωση του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας.

«Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. σημειώνει ο γνωστός μουσικός, και καταλήγει αναφέροντας πως ο «ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού».

Την Τετάρτη προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με αφορμή τη συγκεκριμένη σύλληψη. Θυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια, μουσικοί του δρόμου είχαν οργανώσει διαμαρτυρία στην παραλία της πόλης για τις προσαγωγές από την αστυνομία, όταν είχαν αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατάληψη δημοσίου χώρου και μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ.

Την ίδια στιγμή, ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με  πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η μουσική δεν είναι επαιτεία, είναι δώρο, και η ελεύθερη εκτέλεσή της σε δρόμους και πλατείες δεν είναι μόνο θέμα δικαιωμάτων. Είναι αγαθό πολιτισμού».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ