Εσού μας έλειπες…

«Όλα τα ‘χει η Μαριορή ο φερετζές τής λείπει» η παροιμία που ταιριάζει γάντι στη χθεσινή έκδοση κάρτας φιλάθλου από το πρόεδρο της δημοκρατίας.

Φυσικά δεν περιμέναμε και κάτι το διαφορετικό αφού η πηγή του προβλήματος εστιάζεται στην κεντρική εξουσία που είτε με την ασχετοσύνη της είτε από σκοπιμότητα της περιόρισε εντέχνως το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα αποκλειστικά και μόνο στον απλό κοσμάκη…ως συνήθως δηλαδή.

Κεντρική κυβέρνηση, υπουργείο δικαιοσύνης, οργανισμός αθλητισμού και ομοσπονδία ποδοσφαίρου με τις ευλογίες των κομμάτων τείνουν να μετατρέψουν το ποδόσφαιρο από λαϊκό άθλημα, σε άθλημα των πλουσίων. Μετά τις εταιρείες, τους πλούσιους πρόεδρους, τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές-προπονητές, τα ακριβά εισιτήρια φτάσαμε στην κάρτα-χαριστική βολή. Από τους πολλούς στους λίγους και εκλεκτούς.

Μόνο που κύριε πρόεδρε, εσύ και οι υπόλοιποι φίλοι σου, που παίζετε την κυβέρνηση, πρέπει να κατανοήσετε επιτέλους ότι για εμάς το ποδόσφαιρο δεν είναι μια στιγμή ευκαιριακής χαλάρωσης ούτε η αστείρευτη δεξαμενή ψηφοφόρων αλλά είναι τρόπος ζωής…αν με λαμβάνεις.

Είναι δε καιρός οι οργανωμένοι και μη οπαδοί του νησιού, αυτοί που απέχουν αλλά και αυτοί που πάνε γήπεδο, αυτοί που τέλος πάντων αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο να καταλάβουν ότι το μέτρο της παθητικής αντίστασής-αποχής ίσως να μην είναι αρκετό…

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ