Τρία πουλάκια κάθονταν

Από τη μία σκεφτόσουν τα όσα έχεις δει κατά καιρούς σ’ αυτό τον χώρο κι έλεγες πάει, μας τελείωσε για φέτος ο Μικέλ. Από την  άλλη έλεγες δεν μπορεί ρε άνθρωπε, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν γίνεται να φάει κι άλλη ποινή. Αμ δε. Για άλλη μια φορά αποδείκτηκε ότι για τέτοιες καταστάσεις δεν έχεις κανένα λόγο να αισιοδοξείς ότι οι υπεύθυνοι μοιράζονται τον δικό σου τρόπο σκέψης, όσο λογικό κι αν τον θεωρείς. Και τον δικό σου κι όλων όσων μιλάς μαζί τους, ανεξαρτήτως της φανέλας που φορούν και της κερκίδας που κάθονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Το περιστατικό αυτό είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι τα αρμόδια όργανα της ΚΟΠ δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για την άποψη της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και για την κοινή λογική. Μια διαιτητική απόφαση που έκανε και το παρδαλό κατσίκι να γελάσει σε Κύπρο και παραέξω όχι απλά δεν αναιρέθηκε, όπως γίνεται σε πολιτισμένα ποδοσφαιρικά μέρη, αλλά πήρε και πιστοποίηση.

Προφανώς, ο Αθλητικός Δικαστής πήρε την καταγγελία που είχε μπροστά του, είδε να γράφει εξύβριση του Κώστα Ψευδιώτη (ο οποίος παρεμπιπτόντως έμεινε εκτός ορισμών στις δύο αγωνιστικές πρωταθλήματος μετά το περιστατικό αλλά και στους δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) από τον Μικέλ Αρουαμπαρένα και του ‘ριξε άλλες τρεις αγωνιστικές. Αυτοματοποιημένα και ρομποτικά, χωρίς την παραμικρή χρήση ανθρώπινης κρίσης.

Η ΑΕΛ αποφάσισε, απολύτως λογικά, να εφεσιβάλει την απόφαση μπας και βρει το δίκιο της κι αυτή αλλά κι ο παίκτης, που χωρίς να κάνει τίποτα βλέπει τους αρμοδίους να τον αλυσοδένουν στις κερκίδες για πέντε ματς. Όποια απόφαση και να παρθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο, ωστόσο, η ουσία του πράγματος πλέον δεν αλλάζει. Μαζί με τον Ψευδιώτη εκτεθειμένος μένει, στα μάτια τα δικά μας τουλάχιστον, και ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης, που αντί να γράψει τον επίλογο, πρόσθεσε άλλο ένα κεφάλαιο σ’ αυτή τη (φαρσο)κωμωδία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ