Διπλό το ενδιαφέρον για ΑΕΛ

Με τα διοικιτικά αλλά και αγωνιστικά ασχολείται σήμερα η εφημερίδα Goal News

Το επόμενο δίμηνο παρουσιάζει ενδιαφέρον για την ΑΕΛ και όχι μόνο για ένα λόγο. Καταρχάς, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της οδεύουν προς το τέλος τους και αυτό που θέλουν όλοι να διαπιστώσουν, είναι πως θα παρουσιαστεί ώς τη λήξη του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι μαθηματικές πιθανότητες για εξασφάλιση εισιτηρίου στο Γιουρόπα Λιγκ, μα και η αξιοπρεπής παρουσία ώς το τέλος. Ακόμα περισσότερη αγωνία, όμως, υπάρχει για τις διοικητικές αποφάσεις, οι οποίες αγγίζουν και τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θα συνεχίσει ή όχι ο Ανδρέας Σοφοκλέους στην προεδρία; Υπάρχει διάδοχος κατάσταση ή θα οδηγηθεί σε περιπέτειες ο σύλλογος. Μπορεί ο χρόνος να έχει φθείρει τον πρόεδρο, όμως δεν παραβλέπει κανείς πως τα τελευταία δέκα χρόνια, η ΑΕΛ δεν αντιμετώπισε διοικητικά ή οικονομικά προβλήματα.

Από την άλλη στο αγωνιστικό, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως η ΑΕΛ δεν κυνήγησε τις διακρίσεις. Με τον Σοφοκλέους, οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν 22 παιχνίδια στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε καμιά άλλη δεκαετία. Οι πιο ψύχραιμοι βλέπουν πως θα πρέπει να συνεχίσει, από τη στιγμή που κανένας δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον.

Ακούγονται προτάσεις, αλλά τίποτα το συγκεκριμένο. Και όσο καθυστερούν οι αποφάσεις και δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση, θα είναι σε βάρος του σχεδιασμού. Ποιοι θα συνεχίσουν, ποιοι θα αποχωρήσουν και ποιος τελικά θα είναι ο νέος προπονητής. Βέβαια, αν όλα ξεκαθαρίσουν την 1η του Ιούνη και δεν υπάρξει παράταση στην αγωνία, η διοίκηση θα έχει χρόνο για να στελεχώσει την ομάδα για την επόμενη σεζόν. Το θετικό είναι πως όπως είναι η τωρινή ΑΕΛ, δεν χρειάζονται και πολλές προσθήκες, παρά μόνο 4-5 πρωτοκλασάτες πινελιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ