Μή μας πέσει η «σκυτάλη»

Η «αλλαγή», η πολυπόθητη και επείγουσα «αλλαγή» που συζητιέται στις τάξεις του ΑΕΛόκοσμου εδώ και καιρό, χρίζει περαιτέρω και πιο βαθειάς ανάλυσης αλλά και προβληματισμού!

Καταρχάς, ξεκαθαρίζοντας ότι, απλά πρόκειται για τους δικούς μου προβληματισμούς ( γι αυτό και υπογράφω ονομαστικά το άρθρο ) τους οποίους παραθέτω σαν τροφή για ένα γενικό προβληματισμό.  Με σεβασμό στην όποια αντίθετη άποψη αλλά και την όποια διαφωνία.  Έτσι κι αλλιώς ο καθένας έχει προσωπική άποψη αλλά και το δικό του φακό για να βλέπει τα της Α.Ε.Λ. μας.  Φτάνει στην άκρη του μυαλού να υπάρχει ΜΟΝΟ το καλύτερο για την Α.Ε.Λ. μας κι όχι το καφριλίκι και η λασπολογία.

Ο Α.Σοφοκλέους αμφισβητείται ξεκάθαρα από μεγάλη μερίδα του κόσμου μας.  Και όχι άδικα.  Δεν θα μπω στα σύν και τα πλην του.   Γιατί σίγουρα δεν βγαίνεις απο μέσα.  Δέκα χρόνια στον ηγετικό θόκο της Α.Ε.Λ. είναι πολλά και τα γεγονότα πάρα πολλά για να τα σκαλίσουμε και να τα βάλουμε στη ζυγαριά.  Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι ακόμα και ο πιο μεγάλος «αντισοφοκλεικός» ας το πούμε, όσο κι αν αυτός ο όρος κατάντησε κατάντια για όλους μας, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ισοπεδώνει τα πάντα.

Η Α.Ε.Λ. ίσως να χρειάζεται κάποια αλλαγή διοικητικά.  Όλοι θελουμε μια διοίκηση οικονομικά εύρωστη.  Όλοι θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα μας, ποιοτικά πολύ πιο δυνατή. Να χτυπά τους τίτλους στα ίσα.  Να…, να…, να…!

Οι φόβοι όμως είναι εκεί για όποιον σκέφτεται με καθαρό μυαλό και πέρα από τον θυμό, το καφριλίκι και τον προσωπικό του εγωισμό.  Εδώ κάπου μπαίνει και το ερώτημα, το ερώτημα που πλανάται σίγουρα πάνω από τη γη της Α.Ε.Λ. μας. Άραγε με την απομάκρυνση ή παραίτηση του Α.Σοφοκλέους η Α.Ε.Λ. θα αλλάξει επίπεδο;  Όλα θα γίνουν πιο ωραία;  Είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα υπάρξει διαδοχή κατάσταση;   Ή, κι εδώ μπαίνει το Ή, η Α.Ε.Λ. θα μπει πλέον σε Διοικητικό αδιέξοδο ικανό ακόμα και για το χειρότερο;

Σίγουρα ο καθένας σας έχει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.  Η διοίκηση ενός μεγάλου σωματείου του βεληνεκούς της Α.Ε.Λ. με χιλιάδες απαιτητικούς υποστηρικτές πίσω του, με τα δεδομένα του σύγχρονου status του ποδοσφαίρου, μόνο εύκολη δεν είναι.  Μια ματιά γύρο μας θα μας πείσει γι’αυτό και τα παραδείγματα άλλων σωματείων είναι υπαρκτά.

Όλοι μας θέλουμε μια Α.Ε.Λ. μεγάλη, μακριά από οικονομικές περιπέτειες, πρωταγωνίστρια.  Η όποια αλλαγή στα διοικητικά χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία.  Ακόμα και ο Α.Σοφοκλέους, την ώρα που θα αποφασίσει να παραδώσει τη σκυτάλη, πρέπει να είναι μέρος αυτής της αλλαγής.  Η ομαλή αλλαγή της σκυτάλης είναι το κλειδί για να συνεχίσει η Α.Ε.Λ. μας ακέραιη και πιο δυνατή.  Άτομα τα οποία θα τολμήσουν να αναλάβουν τα ηνία της Α.Ε.Λ. θα πρέπει να συνεργαστούν και να επικοινωνούν με την νυν διοίκηση, για το καλό της Α.Ε.Λ.  Βεβιασμενες ενέργειες, καφριλίκια και ενέργειες που ξαναζήσαμε στο παρελθόν είναι ικανές να κάνουν τη σκυτάλη… να μας πέσει!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ