Οι ηγέτες ηγούνται, βγαίνουν μπροστά

Είσαι ο πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία της Κύπρου. Διοικείς την Αθλητική Ένωση Λεμεσού εδώ και τόσα χρόνια. Ναι την πήρες από το χέρι σε στιγμές πάρα πολύ δύσκολες και την ανέστησες. Της έδωσες ζωή, πνοή και την ανέβασες σε σκαλοπάτια που κανένας προκάτοχός σου δεν κατάφερε. Έβγαλες τον ΑΕΛίστα στους δρόμους. Μας έκανες να ταξιδέψουμε πλάι της στην Ευρώπη.

Όμως… Στην πορεία το κλίμα χάλασε. Κάπου έχασες την μαγιά της επιτυχίας. Τα λάθη σου πολλά. Απόλυτα φυσιολογικό για κάποιο που για τόσα χρόνια ηγείται ενός σωματείου με τόσες χιλιάδες κόσμου πίσω του. Βλέπεις, η φθορά που φέρνει ο χρόνος μοιάζει πολλές φορές αναπόφευκτη. Κι αυτό φαίνεται, ξεκάθαρα, από το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του κόσμου μας. Δύσκολο το περιβάλλον ακόμα και στη κερκίδα. Τα ξέρεις κι εσύ! Ναι ο οπαδός, ο απλός οπαδός, δεν ξέρει λεπτομερώς τι σημαίνει να διοικείς την Α.Ε.Λ. και μάλιστα στην εποχή αυτή. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τα παραδείγματα πολλά.

Όμως, σαν πρόεδρος που είσαι, είσαι υποχρεωμένος να τηρείς τη δυναμική του κόσμου μέσα από τη συσπείρωση του. Ο κόσμος θέλει ηγέτη. Όπως τότε που όλοι ήμασταν μια γροθιά. Κερδίσαμε πολέμους… LTV, ΚΟΠ, ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ 2012… Τώρα κανένας πόλεμος δεν μοιάζει εφικτό να κερδηθεί. Είναι η αλήθεια. Γιατί; Γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη. Και συ ο ίδιος μοιάζεις στα μάτια του ΑΕΛίστα να μη πιστεύεις στις δυνατότητες σου. Δεν είσαι εκεί ΜΠΡΟΣΤΆ. Ο ηγέτης που έλεγα πριν ηγείται. Καθοδηγεί το πλήθος, τη μάζα.

Βγες μπροστά ίσια και σταράτα. Μίλα ευθέως στον ΑΕΛίστα. Κανείς δεν περισσεύει. Είμαι κάθετα αντίθετος στην αντίθετη άποψη και κυρίως στη λασπολογία. Οι εποχές είναι δύσκολες και η επιβίωση ενός σωματείου δεν είναι παίξε γέλασε. Όμως κάτι πρέπει να γίνει.

Βγες μπροστά για το καλό της Α.Ε.Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ