Σας έγραψαν κανονικά, να το θυμάστε

Είναι ξεκάθαρο ότι όταν είχε παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, που τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά πριν από δύο μήνες, οι ομάδες δεν είχαν κατανοήσει πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Όσο πλησίαζαν τα πλέι οφ και γινόταν πια εμφανές ότι οι αγώνες θα παίζονται με προσέλευση κόσμου που θα προκαλεί μαράζι, η αναστάτωσή τους αυξανόταν. Αποφάσισαν να αντιδράσουν και ζήτησαν συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή της ΚΟΠ μπας και την πείσουν για να αλλάξει η κατάσταση. Πλέον φτάσαμε στην παραμονή της αφετηρίας της δεύτερης φάσης, όμως κουβέντα δεν έχει γίνει ακόμα.

Τα λέγαμε και τις πρώτες μέρες του χρόνου, πριν δούμε επί του πρακτέου για πρώτη φορά τις συνέπειες του «μέτρου», γιατί τα πράγματα ήταν από τότε ξεκάθαρα ως προς το πού θα οδηγούσε. Το ποδόσφαιρο ευνουχίζεται κι αυτοί που του τα κόβουν είναι αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να σκίζονται για την αναπαραγωγή του. Κυριολεκτικά μιλώντας, αυτοί που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πηγαίνουν στο γήπεδο ολοένα και λιγότεροι αντί για το αντίθετο. Το καθεστώς που διαχειρίζεται το ποδόσφαιρό μας για τόσα χρόνια κι έδωσε διαχρονικά στον κόσμο ένα τσουβάλι αφορμές για να κόψει το γήπεδο. Διαιτησίες, αναξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα, φάκελοι και λοιπά έφερναν τη σταδιακή μείωση των οπαδών στις κερκίδες, μέχρι να έρθει η τελευταία τους επινόηση για να διώξει μια και καλή και τους υπόλοιπους.

Οι διοικήσεις των ομάδων κάλεσαν λοιπόν τους αρμοδίους για να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μια λύση, όμως τους έγραψαν κανονικά. Όταν έρθει η στιγμή της επιλογής για αλλαγή της ηγεσίας ας το θυμούνται τούτη τη φορά σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν τα παράπονα που είχαν κατά καιρούς τους διαγράφονταν από τη μνήμη τους την ώρα την καλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ