Νικάς και βλέπεις βάθρο

Μία στροφή απέμεινε για να μπούμε κανονικότατα στην τελική ευθεία της σεζόν. Μία στροφή, ωστόσο, που έχει μεγάλη σημασία πώς θα την πάρει η ομάδα. Αν δεν την κόψει σωστά, τότε θα χάσει σημαντικό έδαφος πριν το τελικό σπριντ. Από την άλλη, άμα την πάρει όπως πρέπει, τότε θα δει ότι ακόμα και το τρίτο σκαλί του βάθρου είναι στόχος ρεαλιστικός κι υλοποιήσιμος.

Στο τέλος της χρονιάς, η τέταρτη από την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη ίσως να μην έχει και μεγάλη διαφορά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πού θα καταλήξει το κύπελλο, αναλόγως του οποίου θα κριθεί και το αν ο τέταρτος θα κερδίσει επίσης αεροπορικά εισιτήρια για να περάσει το καλοκαίρι του (ή τουλάχιστον μέρος του καλοκαιριού του) παίζοντας μπάλα.

Για να μην εξαρτάται από άλλους, ωστόσο, η ΑΕΛ θα πρέπει να στοχεύσει στην τρίτη θέση. Αυτό το εγχείρημα θα είναι εφικτό, βεβαίως, μόνο αν καταφέρει αύριο να νικήσει την Ανόρθωση. Η μεταξύ τους διαφορά θα πέσει στους δύο βαθμούς, ενώ ακόμα κι αν η ΑΕΚ περάσει νικηφόρα από την Πάφο κι ανέβει αυτή στο τρίτο σκαλοπάτι, η απόσταση θα είναι στους τέσσερις πόντους. Καθόλου άσχημο αβαντάζ θα πει κάποιος, όμως με τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ έχεις στα χέρια σου τη δυνατότητα να την καλύψεις κι αυτήν.

Το να καταφέρει κάτι τέτοιο η ΑΕΛ θα έχει μεγάλη σημασία, ακόμα κι αν η συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα θα μπορούσε να έρθει και με την τέταρτη θέση. Θα την κάνει να σπάσει το στάτους κβο που θέλει τις πρώτες τρεις θέσεις να καταλαμβάνονται από τις ίδιες ομάδες, κάτι που έχει να γίνει από τότε που η ίδια αρκέστηκε στη δεύτερη εξαιτίας της τσάκρας. Και μάλιστα, όσο κι αν αυτή τη δικαιολογία την έκαναν παντιέρα άλλοι (που λησμόνησαν τι είχαν πετύχει οι ίδιοι με ανάλογο ντεσαβαντάζ) και δεν την ακούσαμε ποτέ να βγαίνει απ’ τα χείλη του Μπρούνο, θα το κάνει έχοντας το μειονέκτημα του μικρότερου μπάτζετ σε σχέση με τους άλλους. Πράγμα που σημαίνει ότι με τη σωστή διαχείριση των βάσεων που ήδη υπάρχουν, η νέα χρονιά μπορεί να την κάνει να έχει βλέψεις για ακόμα παραπάνω.

Μέχρι τότε, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μπόλικος δρόμος. Για να υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε αυτή την κουβέντα τον Μάη πρέπει να μπει στο σακούλι το αυριανό τρίποντο και τα υπόλοιπα τα ξανασυζητάμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ