Αφιέρωμα σε Τεσέϊρα στην Record

Η σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της record αφιερώνει ένα κομμάτι στον Αντρέ Τεσέϊρα από τον οποίο φιλοξενεί δηλώσεις

Αναλυτικα
Δεν μπορούν να σκοράρουν όλοι οι αμυντικοί καθώς η κύρια τους δουλειά είναι να αμύνονται αρχίζει το άρθρο. Ο Αντρέ Τεσέϊρα μεγάλωσε στις ακαδημίες της Πόρτο, έπαιξε στην πρώτη κατηγορία στην Μπελενενένσες και απέκτησε ωριμότητα στις Τροφένσε, Μάτρα και Λεϊσόες. Στα 24 του χρόνια πήγε στην ΑΕΛ και μετά την αρχική περίοδο προσαρμογής άρχισε να αφήνει τα σημάδια του. «Δεν σκόραρα από το 2015 και η χαρά μου ήταν ανείπωτη. Αυτό μου δίνει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια να δουλεύω στα όρια μου. Οι φίλοι μου στην Πορτογαλία δεν σταμάτησαν να μου στέλνουν μηνύματα.

Ο πρώην διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας κατάφερε να προσαρμοοστεί πολύ καλά σε αυτήν την πρώτη του χρονιά εκτός της πατρίδας του. «Ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα. Το γεγονός ότι έχουμε Πορτογάλο προπονητή και αρκετούς παίκτες που πέρασαν από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα βοήθησε πολύ. Η πόλη είναι ήσυχη, ο καιρός καλός και ο σύλλογος κάνει βήματα μπροστά. Έχει βελτιώσει πολύ τις συνθήκες εργασίας μας με το νέο προπονητικό μας κέντρο.»

Ο στόχος της ΑΕΛ είναι να πετύχει μια θέση στην Ευρώπη για την νέα χρονιά αλλά θέλει τουλάχιστον να ανεβεί μια θέση στην βαθμολογία για να το διεκδικήσει αυτό. «Είμαστε πεποισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια για την κανονική περίοδο και μετά τα πλέυ-οφ. Μετά θα είναι όλα ντέρμπι και όλοι θα χάνουν βαθμούς. Έχουμε την ομάδα και την ποιότητα να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Η Κύπρος είναι ένα καταφύγιο για αρκετούς Πορτογάλους ποδοσφαιριστές και το επίπεδο ανεβαίνει. «Δεν έχει μόνο Πορτογάλους αλλά έχει διεθνείς από διάφορες χώρες. Ειδικά οι πρώτες ομάδες είναι πολύ δυνατές και με ποιότηα. Οι υπόλοιπες ομάδες βασίζονται στην φυσική κατάσταση και την δύναμη περισσότερο.»

Δείτε το δημοσίευμα εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ