Έχεις ψωμιά ακόμα…

«Καλά», θα πει κάποιος και θα ‘χει και δίκιο, «ο άνθρωπος μόλις που πρόλαβε να συμπληρώσει καλά-καλά δύο εβδομάδες στη Λεμεσό. Έκανε ντεμπούτο λίγες μόνο μέρες μετά τη μετακόμισή του και χρειάστηκε μόλις 37 λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό. Μια εβδομάδα αργότερα ξαναπαίζει βασικός και βάζει και δεύτερο γκολ, και μάλιστα νικητήριο. Τι θέλεις άλλο»; Κι εσύ ο άπληστος βγάζεις τις σημειώσεις σου, του δείχνεις τι έκανε πέρσι τον Μάρτη και τον Απρίλη κι απαντάς: «Καλά άρχισε ο Νταβίντ, αλλά έχει ψωμιά ακόμα»…

Ρεαλιστικά μιλώντας κι όχι χαριτολογώντας, το ξεκίνημα του Τεξέιρα στην ΑΕΛ είναι τρομερό. Η ουσία των μεταγραφών του Γενάρη είναι να πάρεις παίκτες που θα σε βοηθήσουν άμεσα κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει ο Ουρουγουανός, αφού μόλις 154 λεπτά συμμετοχής με την κίτρινη φανέλα ήταν αρκετά για να γράψει κιόλας στο κοντέρ του δύο γκολ.

Βλέποντας, ωστόσο, τι φόρμα είχε 10 μήνες προηγουμένως, ξυπνά ο λήξης μέσα σου. Από τις 19 Μαρίου μέχρι τις 15 του Απρίλη, ο Τεξέιρα έβγαζε φωτιές και σκόραρε σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες της Βιτόρια Γκιμαράες, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, συνδυάστηκαν με ισάριθμες νίκες. Ο Ουρουγουανός έβαλε από ένα γκολ στο 3-0 επί της Ρίο Άβε, στο 1-2 σε βάρος της Νασιονάλ, στο 2-1 κόντρα στην Τοντέλα και στο 2-3 απέναντι στην Τσάβες. Συνολικά, δε, μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, σημειώνοντας έξι γκολ σε μόλις 16 τελικές προσπάθειες.

Το δείγμα είναι, ασφαλώς, πολύ πολύ μικρό, όμως η μέχρι τώρα παραγωγικότητα του Τεξέιρα είναι υπεράνω προσδοκιών. Όσο περισσότερο κρατήσει το γκάζι πατημένο μετά τη φουριόζα του εκκίνηση, τόσο το καλύτερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ