Ακολούθα το μοτίβο

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος πλησιάζει στο τέλος. Τέσσερα ματς έχουν μείνει όλα κι όλα και το αυριανό απέναντι στον Ερμή είναι το τελευταίο για φέτος στο οποίο η ομάδα υποδέχεται στο Τσίρειο κάποιον από τους μικρομεσαίους του πρωταθλήματος. Ο σκοπός της είναι αυτονόητος κι αν ακολουθήσει το μοτίβο των τελευταίων μηνών σε αγώνες αυτής της φύσης, τότε δεν θα ‘χει πρόβλημα να τον πετύχει.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε μουδιασμένα το πρωτάθλημα κόντρα σε ομάδες-αουτσάιντερ. Στα δύο πρώτα της παιχνίδια ζορίστηκε μέχρι να καταβάλει τον Άρη και τη Δόξα, ενώ ακολούθησε η αναπάντεχη ήττα από την Πάφο.

Ήττα που ήταν ζημιογόνα, αλλά ταυτόχρονα ήταν και το σημείο καμπής. Απ’ εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα, τις επόμενες φορές που κλήθηκε να υποδεχτεί ως γηπεδούχος ομάδες απέναντι στις οποίες ήταν το φαβορί, η ΑΕΛ έθεσε ως ταρίφα τα τρία γκολ. Νίκησε χωρίς να δεχτεί τέρμα τους Ολυμπιακό, Αλκή και Εθνικό, ενώ αν και ισοφαρίστηκε προσωρινά, καθάρισε και τη Νέα Σαλαμίνα.

Τέσσερα ματς με απολογισμό 12 γκολ υπέρ και ένα κατά, που δημιούργησαν το μοτίβο που επιδιώκει να ακολουθήσει και στο αυριανό παιχνίδι απέναντι στον αλλοπρόσαλλο Ερμή. Μια ομάδα που πριν από ενάμιση μήνα πήρε βαθμό από την ΑΕΚ στην Αρένα κι αμέσως μετά έφαγε έξι από τον Απόλλωνα κι έφερε ισοπαλία με τον ήδη καταδικασμένο Εθνικό. Μια ομάδα που στα δύο τελευταία ματς (με Ολυμπιακό και Αλκή) έβαλε οκτώ γκολ, όμως με τα 42 που έχει για παθητικό αποτελεί την τρίτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα Τζέκιλ και Χάιντ, που μπορεί να παρουσιάσει οποιαδήποτε από τις προσωπικότητές της ανά πάσα στιγμή.

Το πρόσωπο που θα βγάλει ο αντίπαλος, ωστόσο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η εικόνα που θα δείξει η ομάδα του Μπαλταζάρ, που δεν έχει περιθώρια για απώλειες κι ως τέτοια οφείλει να παίξει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ