Εσύ δεν θα πάρεις τ’ αρχίδια μας…θα πάρεις καινούργιο αμάξι

Το σημερινό χειρουργείο του ψηλού ήταν ότι πιο κοινότυπο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο άμοιρο το ποδόσφαιρο μας. Καθόλου φαντασία, στο ίδιο έργο θεατές. Σαν τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Σαν μια καλή ασπρόμαυρη ταινία.

Αλήθεια τι περίμενες; Μήπως να σε παίξει πενήντα-πενήντα στην έδρα του αντιπάλου που μάλιστα πατούσε κορυφή μετά το σημερινό τρίποντο. Αποκλείεται. Λες τηλεοπτικό είναι το παιχνίδι, δεν μπορούν να τα κάνουν όλα. Αμ δε…μπορούν. Ποιος να τους καταγγέλλει, μα προπάντων ποιος να τους τιμωρήσει;

Ο ψηλός χειρούργος λοιπόν, ο δεύτερος τη τάξει εκτελεστής της παράγκας, έστρωσε το παιχνίδι από νωρίς με τα διάφορα εφευρήματα του από το πρώτο μέρος κιόλας. Ανοχή στο σκληρό παιχνίδι του εντολοδόχου του, φάουλ σε εμάς με το παραμικρό, πέντε κίτρινες κάρτες, οι δύο στους αμυντικούς μέσους μας και η μια στο τερματοφύλακά μας, όλες μέχρι το 35′. Μετά την ισοφάριση, πέντε τα λεπτά οι χρόνοι των καθυστερήσεων λέει και άλλα δύο λεπτά επιπλέον απ’την τσέπη του (large ο χειρούργος) έτσι για το γαμώ το και όχι για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την καλή ψυχολογία του αντιπάλου και τον παράγοντα έδρα.

Ημίχρονο με μπόλικο ξύλο στην φυσούνα και τ’ αποδυτήρια, εδώ επιφυλασσόμαστε για να ανταποδώσουμε την φιλοξενία στα μπαράζ, επιβάλλεται κιόλας. Πάμε στο δεύτερο μέρος..αγωνία-αγωνία ο ψηλός, κόντευε να σκάσει ο άνθρωπος, με συνοπτικές διαδικασίες καθάριζε όλες τις φάσεις. Σαν ένας κρυφός σέντερ μπακ, ανάμεσα σε Μερκή  και Μοράις. Σταματούσε κάθε υποψία ευκαιρίας, κατάπινε κόρνερ-φάουλ οτιδήποτε πήγαινε να δημιουργηθεί πλησίον της αντίπαλης επανορθωτικής. Σκούπα, κανονική σκούπα, και να σου άλλες τρεις καρτούλες, πάρε κόσμε να έχεις (είπαμε…large ο ψηλός). Στη δε φάση του πέναλτι το είδε από μακριά σαν αετός, σαν έτοιμος από καιρό. Με το που ξεκινάει η φάση το σφυρί στο στόμα, σιγά να μην έχανε την ευκαιρία ο χειρούργος και μετά…η ανακούφιση. Ηρέμησε το παλικάρι, χαλάρωσε…έκανε ότι λέει ο κανονισμός, έξι αλλαγές από τριάντα δεύτερα, τρία τα λεπτά να βάλω τέσσερα μην μου πουν και ότι τους αδίκησα. Τι και αν δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο από το 76′ και μετά. Κανονικός χειρούργος ο ψηλός…αποστολάκιας.

Άκου λοιπόν ψηλέ…επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, σε μαυρόασπρη εκτέλεση και εμείς και εσείς, να σου θυμίσω μόνο το φαλακρό φιλαράκι σου που ερχόταν Λεμεσό τρία χρόνια φορώντας περούκες. Ο κόσμος της ΑΕΛ δεν ξενερώνει από όλους εσάς, ούτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θ’ αλλάξει κάτι δια της νόμιμης οδού. Ο κόσμος της ΑΕΛ δεν τρώει το κουτόχορτο σας και όταν αδικείται ξέρει τον τρόπο. Κάθε πέντε μέρη βενζίνης ένα μέρος από τα εξής υλικά: αλεύρι, γράσο, σαπούνι, πριονίδι και ούτω καθ’ εξής…ξέρεις και εσύ, ξέρει και η φάρα σου.

Όσο για την παραγκο ομάδα του κράτους η συνταγή παραμένει η ίδια, κάθε πέντε μέρη βενζίνης ένα μέρος από τα εξής υλικά: αλεύρι, γράσο, σαπούνι, πριονίδι…Χοιροκοιτία, Μονή, round about Γερμασόγιας, round about Αγιού Αθανάση, Μαλακτός car wash…ξέρετε, 78 ολόκληρα χιλιόμετρα και μετά θα τρέχουν οι διοικήσεις ν΄ ανταλλάσσουν τραπεζώματα.

Γιατί ο κόσμος της ΑΕΛ δεν είναι κορόιδό σας, γιατί ο κόσμος της ΑΕΛ ξέρει να ξεχωρίζει τους φίλους από τους εχθρούς του. Ευτυχώς που υπάρχει η κούλλα και η αννούλλα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ