Ατιμωρησία ο ηθικός αυτουργός

Τα όσα τραγελογραφικα συμβαίνουν στην κυπριακή premiership επιβεβαιωθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία 40 χρόνια μετά από επεισόδια στα γήπεδα βγαίνουν οι ειδήμονες να βρουν τα αίτια του χουλιγκανισμού και τρόπους καταπολέμησης της βίας. Αφού λοιπόν φταίει η οικογένεια, η κοινωνία ,τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, η μη σωστή αστυνόμευση ,οι διοικήσεις.. έρχεται και η ατάκα «ο κόμπος έφτασε στο κτένι, θα έχουμε νεκρό αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα». Και πέφτουν οι λύσεις όπως να διακοπεί το πρωτάθλημα, πιο αυστηρές ποινές, απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων και το τελευταίο φρούτο η κάρτα οπαδού. Κάθε φορά αναφέρεται και το παράδειγμα της Αγγλίας για το πώς πάταξαν την βία. Να σημειώσω δε ότι είναι άσχετο το γεγονός ότι οι Άγγλοι φημίζονται για τούς χούλιγκαν τους ναι μέσα στο γήπεδο είναι εκκλησία αλλά κανείς δεν αναφέρεται στο τι γίνεται έξω από το γήπεδο. Σε όλα αυτά που λένε οι ειδήμονες και οι φωστήρες αυτού του τόπου, σε αυτούς θα συμπεριλάβω και το 98% των δημοσιογράφων κάνεις μα κανείς τούς δεν αγγίζει την ουσία.

Ποια είναι η ουσία θα μου πείτε και απαντώ…. ποιο είναι το βασικό γνώρισμα της μπανανίας που αποκαλούμε δημοκρατία; Η ατιμωρησία φυσικά, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Βλέπετε οι πραγματικοί ένοχοι πότε δεν πληρώνουν. Σε ένα έγκλημα πάντα υπάρχει ο ηθικός αυτουργός αυτός που κινεί τα νήματα και διατάζει τα πιόνια υπάρχει και ποινή φυλάκισης για τον ηθικό αυτουργό αυτά όμως σε άλλες χώρες. Στην Κύπρο ο ηθικός αυτουργός μένει αλώβητος και οι μαριονέτες επιβραβεύονται. Γίναμε μάρτυρες του αγώνα συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων των επεισοδίων της Δευτέρας. Ο πρόεδρος του πασπ μίλησε για τηλεφωνικές παρεμβάσεις το έψαξε κάνεις; Α μπα …αντίθετος , ακολούθησε η δημοσίευση της ανακάλυψης της ταχινόπιττας πως μεταφέρουν οι οπαδοί τες κροτίδες – βεγγαλικά φυσικά μόνο από την μία κερκίδα, γιατί στην άλλη δεν άναψαν ούτε έριξαν κροτίδες και βεγγαλικά.

Στήθηκε λοιπόν ένας ολόκληρος μηχανισμός απόκρυψης. Τι, ποιος στα αλήθεια όπλισε τα χέρια των ανεγκέφαλων χούλιγκαν, κάνεις δεν μίλησε για την αδικία που είναι φυσικό το ότι θα φέρει αντίδραση. Τα τελευταία χρόνια ανακαλύψαμε και την λέξη bullying στην Κύπρο και το πόσο άσχημο είναι για το θύμα αλλά στην περίπτωση αυτή δεν το λογαριάζουν γιατί δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό τούς και έτσι το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Σκοπός άλλωστε είναι η αποπλάνηση της κοινής γνώμης και η απόκρυψη των πραγματικών ενόχων. Η λύση στην βία είναι απλή. Τιμωρήστε τούς πραγματικούς ενόχους -ηθικούς αυτουργούς. Η δικαιοσύνη πότε δεν φέρνει αντίδραση, η δικαιοσύνη δεν φέρνει βία.

Το να απομακρύνετε τον κόσμο και τα παιδιά από τα γήπεδα θα φέρει κόλαση στα σπίτια μας γιατί ο αθλητισμός , ο σωστός αθλητισμός και το ευ αγωνίζεται φτιάχνει χαρακτήρες , καλλιεργεί το μυαλό εξού και το αρχαίο ρητό σώμα υγιές νους υγιές. Αν απομακρύνετε τον κόσμο από τα γήπεδα τα παιδιά θα στραφούν αλλού, στα ποτά στα ναρκωτικά και σε σκοτεινούς δρόμους και οι μόνοι ένοχοι θα είστε εσείς οι εμπειρογνώμονες πού προσφέρεται ασυλία στους ηθικούς αυτουργούς. Κανείς δεν θέλει να βλέπει η να ζει αυτά που έγιναν την Δευτέρα, ας ξυπνήσουμε όλοι οι ΑΕΛΙΣΤΕΣ και να προστατέψουμε το μοναδικό αθλητικό σωματείο πού βιώνει τον ανελέητο πόλεμο από παντού. Ας αγκαλιάσουμε την ιδέα του ΑΕΛΙΣΜΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ